Woning Slangerup Denemarken vogelvlucht

Woning Slangerup Denemarken

2005 – 2008 Nieuwbouw woning Slangerup, Denemarken

Het oorspronkelijke huis was door brand verwoest, alleen de bestaande fundering kon nog gebruikt worden en vormde dus het uitgangspunt voor de afmetingen. De wens van de opdrachtgevers was een totaal ander huis te maken dan het bestaande. Door twee van hoog naar laag lopende volumes tegen elkaar te plaatsen, ontstaat er in de woonkamer – keuken een diversiteit aan lichtinval en ruimte. Om dit te accentueren is op deze scheiding van volumes een dubbelzijdige open haard geplaatst die zowel op het terras als in de keuken en woonkamer te gebruiken is.

Ons ontwerp is door een Deense bouwkundige gebruikt voor de bouwaanvraag- en uitvoeringstekeningen. De carport en schuur zijn in het ontwerp meegenomen. De gevels zijn in Deens stucwerk uitgevoerd (een schraal opgezette stuclaag waardoor het metselwerk nog enigszins zichtbaar is). De openslaande deuren scharnieren zodanig dat de gehele breedte van het kozijn open gezet kan worden.

Binnen is er gekozen voor een vloerafwerking met tegels in combinatie met een houten vloer die geschikt is voor vloerverwarming. De keuken is door de opdrachtgever zelf gemaakt. Het huis is in 2008 opgeleverd.